Kako se vara s radovima – ne budi prevaren

Ova epizoda, ma što epizoda, životna škola natjera te da čuješ i neke druge horror priče kroz koje je ekipa prošla ili trenutno prolazi.

No, vratimo se mi na početak i kako sam mislio da imamo sve pod kontrolom i kako smo ipak prevareni od MB Specijalni plan ekipe.

Kontakt smo ostvarili putem on-line platforme za ugovaranje poslova.

Zašto preko platforme, a ne preko prijateljske preporuke?

Zato što su se preporuke izjalovile i zato što nam vrijeme nije išlo na ruku.

Kod prijave na platformu dobili smo nekoliko kontakata, no većina je u nekom trenutku nestala ili se nisu javili, osim MB Specijalni plan ekipe.

Ono što su majstorski odradili je nastup tj. obećanja i sam pristup.

Prvo, cjenovno nisu bili povoljniji… ali, misliš li da je to jedna od garancija da će sve biti OK.

A drugo, sami su ponudili ugovor, što mi je bio neki znak da ipak ima doze ozbiljnosti i da će biti nešto na što se mogu osloniti ako dođe do problema.

Dobili smo ponudu, dobili smo prijedlog ugovora, platili 10% kod potpisa ugovora, ostatak je išao prvi dan kad se krene s radovima.

Ukratko, dobro je to izgledalo.

Jer, druge horor priče kažu da ima ekipe koja je majstore platila 50% prije početka radova i ovi se nikada nisu pojavili.

I onda se počelo dešavati što se sve nalazi na ovoj web stranici.

A ugovor je ostao samo mrtvo slovo na papiru.

Ili možda nije… jer, ako će biti problema, imajte trag uplaćenih novaca. Ne plaćajte u kešu ili ako plaćate u kešu, imajte nedvojbeni zapis da ste dali novce.

Davatelj usluge dužan je ispostaviti račun za isporučene usluge – tako kaže zakon. No, to je jedna nova kategorija koju ćemo kasnije obraditi.

Stoga, evidentiraj, ne plaćaj 50% unaprijed (osim ako si jako siguran da će se pojaviti u dogovoreno vrijeme), istraži internet za reference dotične tvrtke i imaj trag uplaćenog novca.

Nije 100% garancija kvalitetnih radova, ali je nešto s čime možeš krenuti u bitku.

Odgovori