Što će vam trebati kad dođu majstori?

S obzirom na to da ste na ovoj web stranici, velika je vjerojatnost da se želite što bolje informirati kako pristupiti tom velebnom događaju renoviranja kupaonice.

Mnogi misle da se taj proces sastoji od odabira prikladnih pločica, sanitarije i eventualno određivanja drugačijeg rasporeda elemenata, ali često na vidjelo dođe da ima i nekih drugih elemenata na koje treba misliti.

Za početak, budite odmah svjesni kako ćete zbog radova na glavnom ventilu ostati bez tekuće vode. To može trajati 30 minuta, a može trajati i dobrih 20 sati (kao kod nas) ili u nekim slučajevima, priča se po gradu, zna to potrajati i dobrih 4 tjedna.

Drugi detalj na koji trebate pripaziti je taj da ćete za vrijeme radova vrlo vjerojatno biti bez wc-a. Neki sretnici imaju takvu postavku da imaju dva wc-a pa se to da nekako prebroditi (naš slučaj), no bez vode i često bez tople vode je vrlo nezgodan scenarij.

Toplu vodu često nemate jer su vam skinuli bojler, pa kad se sredi sve u kupaoni, bojler se montira gotovo pa na kraju cijele renovacije.

Eh sad, što je ovdje bitno?

Bitno je da imate jedan sofisticirani uređaj iz gornje slike – kuhalo za vodu!

Svrha tog naprednog uređaja je da zagrije vodu – pod uvjetom da se želite tuširati i oprati u nečem što je toplije od obične vode iz pipe.

I ono što vam još treba je ova napredna konfiguracija u koju ćete do pola uliti hladne vode, a onda zagrijanu iz kuhala ubaciti unutra na miješanje. I na kraju, treba vam ovaj plavi dodatak – kantica za polijevanje.

Eto, to je dosta važan setup koji trebate imati pri ruci ako imate ekstra kupaonu i ako će vam se skinuti bojler tj. dovod tople vode.

U slučaju da imate samo jedan wc i to u kupaoni koju renovirate, želim puno sreće da vas prijatelji i rodbina što duže trpe kad u njihovim prostorijama obavljate svoje fiziološke potrebe.

Sretno!

Odgovori